De betonsterkte van uw betonherstel meten? Schakel BETON+ in voor trekproeven op locatie. Wij beschikken over alle nodige toestellen en brengen ze mee naar uw werf om de proeven daar uit te voeren. Zo kan u zich meteen een correct beeld vormen over de hechtsterkte van uw betonherstel en verdere actie ondernemen indien nodig.

Sterkteproeven op beton

De betonsterkte wordt bepaald op twee niveaus: druksterkte en hechtsterkte. BETON+ voert beide tests uit om de stabiliteit en veiligheid van uw betonnen constructie optimaal te onderzoeken.

Druksterkte

De druksterkte van beton bepaalt de stabiliteit en het draagvermogen van de constructie. Die wordt gemeten volgens de NEN-EN 12390-norm aan de hand van kubus- of cilindervormige betonstalen of -monsters. Bij BETON+ gebruiken we diamantboren om perfecte cilinders uit betonnen constructies te halen. We boren altijd op verschillende locaties om de betonsterkte lokaal te meten en fouten te verhinderen. De geboorde cilinders sturen we naar een labo, waar ze na 28 dagen blootgesteld worden aan een drukproef in een drukbank tussen twee stalen platen. De waarde waaronder het betonmonster barst, bepaalt de druksterkte. Is die te laag? Dan is de betonnen constructie niet stabiel of veilig genoeg en dient u maatregelen te nemen om te constructie te verstevigen.

Hechtsterkte

De hechtsterkte van beton wordt gemeten volgens de NEN-EN 1542-norm en de CUR-Aanbeveling 118. We boren eerst nat doorheen de te testen lagen en nemen een betonstaal uit de constructie dat dient als testvlak. Nadien maken we gebruik van een afbreekproef, waarbij we een pastille verlijmen op het betonnen oppervlak. Die wordt vervolgens blootgesteld aan een toenemende trekkracht totdat ze loskomt. De kracht die nodig is om de pastille van het beton te trekken, bepaalt de hechtsterkte.

Herstelling van de boorgaten

Betoncilinders boren, laat gaten na. Die brengen de stabiliteit van de constructie niet in gevaar, maar zijn ook geen lust voor het oog. Daarom maken we bij BETON+ de gaten altijd weer voor u dicht nadat we de betonsterkte gemeten hebben.

Waarom kiezen voor BETON+?

Nauwkeurig

Bij BETON+ rekent u op accurate staalafnames die een betrouwbaar testresultaat opleveren. Onze moderne machines dragen bij tot een precieze werkwijze volgens de recentste normen en standaarden.

Ervaren vakman

Pieter-Jan combineert zijn achtergrond in engineering met zijn praktijkervaring in betonboringen om zo voor u het beste resultaat te bereiken en u te adviseren over uw betonnen constructie.

Vlotte communicatie

U krijgt bij BETON+ één vast aanspreekpunt voor al uw vragen en opmerkingen. Pieter-Jan staat u steeds snel te woord en zorgt voor een korte doorlooptijd van uw project.

Variabele planning

BETON+ gaat graag een uitdaging aan. We stellen ons daarom flexibel op en testen de betonsterkte van uw constructies waar en wanneer u ons nodig heeft.

Img
Img

Bekijk onze realisaties

Benieuwd naar onze eerdere projecten?

Onze realisaties

Img 8376
Img 8366
Trekproeven

Nood aan gewone boringen of zaagwerken?

Ontdek onze diensten via BOOR+.

+32 479 54 61 19