Moet u kernboringen laten uitvoeren voor uw renovatieproject?
BETON+ voert precieze kernboringen uit en neemt kwalitatieve betonstalen voor laboproeven.

Nauwkeurige kernboringen

Kernboringen voeren we telkens uit met een diamantboor om overlast te minimaliseren en de veiligheid van de uitvoerders te garanderen. Met de diamantboor halen we cilindervormige betonstalen uit uw constructie. Afhankelijk van welke proeven nodig zijn om de betonkwaliteit te testen, gebruiken we verschillende boordiameters en -dieptes om betonstalen van diverse groottes te voorzien. We werken steeds naar de instructies van de aangestelde ingenieur die bepaalt waar de kernboringen moeten gebeuren.

De afgenomen betonstalen sturen we meteen na het boren naar een labo voor betononderzoek. Aan de hand van de afgenomen betonstalen kan het labo nagaan wat de dikte van de verharding is, de porositeit, waterindringing, het chloridegehalte … Na de analyse van de stalen stelt het labo rapporten op waaruit u conclusies kan trekken en verdere actie kan ondernemen.

Onze specialiteit: haaks geboorde kernen zonder wapening

BETON+ specialiseert zich in kernboringen van haakse kernen zonder wapening. Daarom voorzien we altijd eerst een scanning van de wapening om onze kernboormachine optimaal te positioneren.

Reparatie van de boorgaten

Kernboringen laten gaten na in uw constructie. Hoewel die niet gevaarlijk hoeven te zijn voor de stabiliteit, maken we de gaten wel altijd weer dicht met een reparatiemortel zodat uw constructie er netjes blijft uitzien.

Kernboringen voor uiteenlopende toepassingen

  • samenstelling en kwaliteit van betonnen elementen nagaan alvorens renovatiewerken uit te voeren
  • laagopbouw van vloerpaketten bepalen
  • schadeoorzaak van betonnen constructies bepalen

Waarom kiezen voor BETON+?

Accuraat + precies

BETON+ verzekert u van een betrouwbaar resultaat en correcte staalafnames volgens de laatste standaarden. Dankzij onze moderne machines werken we heel nauwkeurig en leveren we mooie betonstalen af.

Kennis + ervaring

De combinatie van een ingenieursachtergrond met jarenlange ervaring in betonboringen zorgt voor een diepgaande kennis over beton die zaakvoerder Pieter-Jan graag deelt met zijn klanten.

Duidelijke communicatie

Pieter-Jan is uw aanspreekpunt voor alle vragen. Hij is op de hoogte van alle werken en volgt uw werf nauwkeurig op. Dat zorgt voor een vlotte communicatie en snelle afhandeling van uw project.

Flexibele planning

BETON+ gaat geen enkele uitdaging uit de weg. We stellen ons flexibel op, zowel wat locatie als werkuren betreft. We voeren kernboringen uit waar en wanneer u ons nodig heeft.

Benieuwd naar onze gerealiseerde projecten?

BETON+ voerde al heel wat kernboringen uit voor diverse klanten in de havenindustrie, op nucleaire sites, in zwembaden en residentiële gebouwen.

Bekijk onze realisaties

Ontdek ook onze andere diensten

Trekproeven

Onderzoek naar wapening

Boren in ATEX-zones

Kernboringen

Nood aan gewone boringen of zaagwerken?

Ontdek onze diensten via BOOR+.

+32 479 54 61 19