Bent u als betonadviesbureau op zoek naar een betonboorbedrijf dat “het vuile werk” voor zijn rekening neemt? BETON+ voert destructief onderzoek uit op beton en asfalt om de kwaliteit te testen en de stabiliteit van uw constructie of gebouw na te gaan. Dankzij onze flexibele planning voeren we de werken op korte termijn uit, waar u maar wil.

Wanneer en waarom betononderzoek uitvoeren?

Een destructief onderzoek op beton wordt uitgevoerd om verschillende redenen. Meestal gaat het om renovatieprojecten waarbij de kwaliteit en stabiliteit van het beton onderzocht moet worden alvorens de werken uit te voeren.

Renovatieprojecten

Om de veiligheid van werfpersoneel, werfbezoekers en omstaanders te garanderen, is een voorafgaand betononderzoek essentieel bij renovatieprojecten. Het is belangrijk de stabiliteit van de constructie na te gaan om instortingsgevaar te reduceren en eventuele verstevigingen aan te brengen alvorens de effectieve renovatie uit te voeren.

Nieuwbouw

Via betononderzoek kan u nagaan of de gebouwde constructie wel effectief voldoet aan de vooropgestelde eisen en conform het ontwerp is.

Schadediagnose

Vertoont een betonnen constructie of gebouw plots scheuren, verzakkingen of afbrokkeling? Dan is het belangrijk de oorzaak te achterhalen, zoals bv. verroeste wapening. Via een destructief onderzoek kan u de binnenkant van de betonnen constructie analyseren en de wapening onderzoeken.

Twijfel over de kwaliteit en stabiliteit

Heeft u te maken met oude betonnen constructies waarvan u niet zeker weet hoe stabiel of veilig ze nog zijn? Een destructief onderzoek van het beton schept duidelijkheid over de samenstelling en kwaliteit van het beton. In kerncentrales wordt bijvoorbeeld regelmatig nagegaan of het beton nog voldoende bescherming biedt.

Samenwerken met BETON+

BETON+ werkt samen met partners voor destructief onderzoek op beton. Wij voorzien de boringen en enkele basistesten zoals trek- en drukproeven. De labo-onderzoeken voeren onze klanten zelf uit, net als de interpretatie van de resultaten en rapportage. Enkele klanten waarmee BETON+ samenwerkt:

Betonadviesbureaus

boringen uitvoeren en betonstalen nemen voor labo-onderzoek

Bouwaannemers

destructief onderzoek op beton vanuit verplichting uit lastenboek

Studiebureaus

boringen, trek- en drukproeven uitvoeren voor stabiliteitsstudies

Grote bedrijven

kwaliteit van betonsilo’s controleren op grote bedrijfssites

Bekijk onze realisaties

Benieuwd naar onze eerdere projecten?

Onze realisaties

+32 ‭479 54 61 19‬