Wilt u nagaan hoe het gesteld is met de wapening van uw betonconstructie? Of beschikt u niet meer over de wapeningsplannen, maar moet er een berekening gemaakt worden? BETON+ combineert scanningsmethoden (niet-destructief) met zeer precies destructief onderzoek dat de wapening van uw beton blootlegt – via zogenaamde ‘kijkvensters’ – met zo weinig mogelijk risico op beschadiging van het betonelement.

Methodes om wapening te onderzoeken

Twijfelt u over de kwaliteit van het wapeningsstaal, wilt u renovatiewerken uitvoeren of is er simpelweg nog geen informatie beschikbaar over de wapening in het beton? BETON+ voert destructief en niet-destructief betononderzoek uit om u te helpen de nodige informatie te verzamelen.

Wapeningsdetectie

Via elektromagnetische apparatuur maken we een scan van uw betonnen constructie. Die geeft ons een inzicht in de ligging van de wapening.

Kijkvensters

We maken zeer precieze openingen (soms < 10 cm2) in het beton en creëren kleine ‘kijkvensters’ om de wapening bloot te leggen met een minimale impact op de stabiliteit van de structuur. Dit wordt soms ook ‘sondering’ genoemd.

Reparatie en opkuis

Nadat we een destructief onderzoek op het beton hebben uitgevoerd en de wapening geanalyseerd hebben, maken we de kijkvensters weer dicht met herstelmortel R4. We kuisen bovendien alles proper op, zodat u dat achteraf niet zelf hoeft te doen. Voor ons is het een kleine moeite, voor u een aangename ontlasting.

Waarom kiezen voor BETON+?

Accuraat

Bij BETON+ garanderen we betrouwbare resultaten dankzij ultramoderne machines en nauwkeurige testing die voldoen aan de nieuwste normen.

Ervaren

BETON+ combineert een jarenlange ervaring in destructief onderzoek en betonboringen met een ingenieursachtergrond tot een uitvoerige kennis over beton.

Vlotte communicatie

Pieter-Jan staat in voor alle communicatie en werfopvolging. Als klant staat u dus steeds met de zaakvoerder in contact waardoor u een snelle en vlotte opvolging geniet.

Flexibel

Om onze klanten op de beste manier van dienst te zijn, stellen we ons flexibel op, zowel qua timing als locatie. In onze planning is ruimte voor verschuivingen en last minute projecten.

Ontdek onze projecten

Met uw eigen ogen zien hoe we klanten al hielpen met destructief onderzoek naar beton via kijkvensters?

Bekijk onze realisaties

Ontdek meer diensten van BETON+

Kernboringen

Trekproeven

Boren in ATEX-zones

Onderzoek naar wapening

Nood aan gewone boringen of zaagwerken?

Ontdek onze diensten via BOOR+.

+32 479 54 61 19